Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

 Θουκυδίδης, κεφάλαιο 74, ολοκλήρωση Διαθεματικής εργασίας


Συνάδελφοι,


    Ως απάντηση σε προηγούμενη ανάρτηση πραγματοποιείται αυτή η δημοσίευση. Έτσι, θυμίζω τη διαθεματική εργασία που είχε σχεδιαστεί με αφορμή το κεφάλαιο 74 του Θουκυδίδη και στα πλαίσια της προσφοράς των γυναικών στον πόλεμο στο πλευρό των δημοκρατικών αντρών της Κέρκυρας και που αφορούσε έναν αγώνα υπέρ της πατρίδας, της οικογένειας, της ίδιας της ζωής. Ο δυναμισμός, η πυγμή και το ψυχικό σθένος της γυναίκας  -που συνηθίσαμε να της προσδίδουμε περισσότερο χαρίσματα εξαιρετικών αντοχών, υπομονής και αμυντικής ικανότητας - εδώ έλαμψαν με την πρωτοτυπία τους. Έτσι, το κεφάλαιο μας δίνει το εφαλτήριο να προσεγγίσουμε το φαινόμενο γυναίκα μέσα από τους αιώνες και να ανακαλύψουμε την εσωτερική δύναμη που κρύβει το θηλυκό φύλο. 
    Σε αυτήν πρόταση διαθεματικής εργασίας, που εμπλέκει την ιστορία, τη θρησκεία, την τέχνη, τη μυθολογία, οι μαθητές του τμήματος Α3 ανταποκρίθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό και έτσι φθάσαμε στο πολύ καλό αποτέλεσμα που θα δείτε  εδώ το εξώφυλλο της εργασίας και εδώ το αποτέλεσμα της εργασίας
    Όλα τα παιδιά εργάστηκαν συστηματικά και με συνέπεια. Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά του συντονιστή, ο οποίος έπρεπε να παραλαμβάνει όλες τις εργασίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να επεμβαίνει, διορθώνοντας λάθη και βάζοντας σε σειρά τις εργασίες, με βάση το χρονολογικό πλαίσιο ζωής των ιστορικών / καλλιτεχνικών / θρησκευτικών / μυθολογικών υποκειμένων. Με αυτόν τον τρόπο, η εργασία του καθηγητή που όφειλε να επέμβει στο τελειωτικό αποτέλεσμα και να προβεί στις τελευταίες απαραίτητες διορθώσεις κατέστη πολύ πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα.

Να πούμε ότι η εργασία ήταν κατανεμημένη στο χώρο κάθε φύλλου Α4 σε διάταξη - στήλη και μάλιστα σε τρεις στήλες. Όμως, η μεταφορά του αρχείου στα έγγραφα google και σε διαδικτυακή αποθήκευση μετάβαλε τη διάταξη της σελίδας αλλά και τον προσανατολισμό της. Έτσι, όποιος επιθυμεί να το σώσει σε έγγραφο word θα κάνει τις εξής αλλαγές: 1. οριζόντιος προσανατολισμός 2. διάταξη σελίδας - στήλες - τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: